Løb 5 eller 10 km hver 3. time i et helt døgn

Hvis der skal siges noget godt om COVID-19 i løbe sammenhæng må det være den opfindsomhed der er opstået som følge af, at vi ikke kan gennemføre og deltage i løb med mange deltagere. De mange virtuelle løb vidner om at mange gør sig de største anstrengelser for at holde gang i løberne. Du har måske også læst om Back Yard Ultra andet steds her på siden.

Det seneste tiltag som jeg er faldet over, foregår lørdag den 7. november, og det er Coast to coast og 24H online running Det er et 24 timers løb, hvor deltagerne skal udse sig en rute på 5 eller 10 km som skal gennemløbes hver 3. time. Løberne starter kl 00.01. Det gentages så kl 3.00 og herefter kl. 6.00 osv indtil der er løbet 8 pas i alt 40 eller 80 km. Man løber naturligvis der, hvor man er alene eller i smågrupper.

Det som gør det her sjovt er ikke bare selve løbet, men også det som foregår mellem de enkelte løb. Her skal der hviles, der skal spises og restitueres. Og der er ingen tvivl om, at selv om der kun løbes 5 km, så sniger der sig en træthed ind på løberne.

Der er naturligvis oprettet en Facebook gruppe til begivenheden, hvor deltagerne melder billeder ind og dokumenterer gennemførelse af løbet. På den måde bliver der ikke alene skabt en stemning omkring begivenheden, men det holder også deltagerne fast på at gennemføre.

Hos Trailmagasinet blev vi lige sent nok opmærksom på begivenheden ellers havde skribenten af denne artikel taget del i denne aktivitet. Den gentages heldigvis fire gange om året.

 

Du kan læse om begivenheden her