24 timers udfordring til fordel for Julemærkehjemmet

Vi har tidligere her på Trailmagasinet skrevet om ultraløberen Kenneth R. Nees, som en søndag morgen står op i sin lejlighed beliggende på Amager, og løber Amager rundt – Kenneth stod op med solen kl 4.30 mens familien forståeligt fortsat sov. Kenneth løb herefter rundt om Amager en tur på omkring 60 km –som han tilbagelagde på 5 ½ time, hvorefter Kenneth var tilbage hos familien og kunne spise brunch med dem –  du kan læse artiklen her.

Nu kaster Kenneth R Nees sig over en anden udfordring af en lidt anden karakter. Denne gang handler det om at løbe 24 timer på Tårnby stadion. Med start fredag morgen den 18/12 kl. 9.00 og slut lørdag morgen kl 9.00. Denne gang indgår der et element af velgørenhed, idet Kenneth samler ind til julemærkehjemmet

 

Jeg valgte julemærkehjemmet fordi jeg mener at alle børn fortjener et godt liv, og her gør de et kæmpe arbejde

Udfordringen

Denne udfordring går ud på, at Kenneth skal løbe 24 timer i træk og det skal foregå på Tårnby stadion på løbebanen som er 400 rundt, hvis du løber i det inderste spor. Det handler på ingen måde om fart men om udholdenhed, og så løbe den ene runde efter den anden.

At løbe 24 timer i træk er i sig selv en fysisk udfordring, de færreste kan holde sig i gang så længe. Men det er også en udfordring at skulle løbe på en bane, hvor der er denne ensformige krumning. Det giver en ensidig og vedvarende belastning, når du løber i kurverne – ikke at det føles meget, når du løber en enkelt gang eller 2 eller 10, men når du gør det timevis så er det meget belastende.

Det er også en mental udfordring, at skulle løbe den samme rundstrækning igen og igen. Det tager formentlig 200-240 sek. pr. omgang, hvor Kenneth så er tilbage hvor han startede.

På et tidspunkt har du ikke nogen fornemmelse for, hvor mange omgange du har løbet, du mister formentlig fornemmelse for tid (ikke sted), og det kan være svært at se en ende på det hele.

 

Rent mentalt prøver jeg bare at blive så klar som muligt i hovedet. Acceptere at det kommer til at gøre ondt. Det bliver kedeligt og jeg sikkert får lyst til at stoppe. Men at det ikke er en mulighed at stoppe.

 

Kenneth fortæller, at han har ikke lagt en egentlig gameplan, men han vil skifte retning hver 4. time så oplever man noget nyt hver 4. time.

 

Det vil være muligt at følge Kenneth’s præstation hvor der hver time vil blive lagt en update op på Instagram @denroedeloeber

 

og du kan donore penge baseret på begivenheden her