Vi har hos Trailmagasinet haft lejlighed til at prøve den nye ultra sko fra On, Cloudultra.

Skoen blev lanceret officielt torsdag den 4. marts, men vi havde mulighed for at prøve denne sko i ugerne forinden.

 

On er hidtil mest kendt for sine lette landevejssko Cloudsurfer og Cloudflow. Endnu flere vil formentlig have kendskab til On Cloud som er en sneaker. On er fortsat et skomærke som er på vej frem i Danmark, men er det førende skomærke i de såkaldte DACH lande (Tyskland, Østrig og Schweiz).

 

Cloudultra – lets go Ultra

Cloudultra er lanceret som en ultrasko, hvor målgruppen er det stigende antal løbere som bevæger sig i feltet mellem at være trailløber og ultraløber. Det er altid lidt spændende, når en sko bevæger sig lidt udenfor sin komfortzone, hvor komfortzonen hos On hidtil har været de lette hurtige sko, hvor mantra er fart og tempo.

 

Men Cloudultra gør det godt og den virker ikke til at være udenfor komfortzonen.

 

Lad mig starte med konklusionen

Efter et par ugers løb, hvor Cloudultra er blevet testet på forskelligt underlagt og på distancer fra 5-30 km, sidder jeg som testperson tilbage med et indtryk af et vellykket produkt. Skoen har et fast fit, en behagelige stødabsorbering, en lidt smart snøring og en undersål, hvor du kan stå fast på bevægeligt/levende underlag, og den giver dig et godt flow i dit løb.

 

Første gang jeg iførte mig Cloudultra

Det første indtryk jeg fik af Cloudultra, da jeg tog den på var, at den sidder meget tæt. Hele huset på skoen er formet som en strømpe, som jeg nærmest ifører mig. Og denne foring fungerer således også som pløs, det betyder at skoen er lukket – der er ikke en pløs, som kan sidde skævt eller lade småsten komme ind i huset. Efter at have løbet i skoen 8-10 gange føler jeg fortsat den samme fasthed, så materialet ser ikke umiddelbart ud til at give sig så meget.

Cloudultra – Nyhed fra On til ultraløberen

Stødabsorbering både følsomt og kritisk område på mange sko

On bygger fortsat sin stødabsorbering op omkring den patenterede cloudteknologi – som små skyer man løber på. Mellemsålsmaterialet er lavet i Helion, som giver en både fast og dæmpende stødabsorbering, og så er det et materiale som ikke påvirkes af temperaturændringer. Resultat en fast sko med en god stødabsorbering – en stødabsorbering som især kommer til udtryk ved nedløb, hvor mellemsålsmaterialet vitterlig hjælper på et mere skånsomme nedslag.

 

Cloudultras undersål er konstrueret til, at kunne løbe på løst underlag, det er dog ikke skoen du bruger i mudder, sne og is, dertil er der for lidt profil på skoen. Søger du en trailsko med et godt grib, skal du ikke vælge denne model.

 

Skoens snøring er forsynet med flip release en lille detalje, der gør, at du kan udvide – expande -skoen svarende til, at du løsner din snøring, ved blot at dreje en lille ”flip release”. Så hvis skoen bliver lidt tight efter et par timer, er det nemt at skabe lidt ekstra plads.

 

Cloudultra er forsynet med On’s krumme Carbon speedboard, der ifølge producenten giver et mere smooth glide – jeg oplever hjælp til en behagelig skridtafvikling med den afrundede form. Skoens form hjælper mig fremad i mine bevægelser.

 

Et særdeles behageligt bekendtskab som jeg glæder mig til fortsat at løbe i – tak fordi vi har måtte anmelde denne sko fra On.

 

Pris for denne sko vejl udsalg kr 1500

Hældrop 8 mm

Vægt 295 gram

(fakta oplyst af producenten)

 

Links

Læs mere om sko hos Premiumsport.

Flere artikler fra Trailmagasinet

Trailmagasinet udgives i samarbejde med Løberejser