Det bedste af Sjællands kyst, del 3

Et sted langt ude i horisonten ligger spidsen af Knudshoved Odde. Turen derud er fantastisk smuk.

Semifinalen i Sjælland Rundt er fyldt med gensyn glæde med de fedeste steder langs Sjællands kyst. Her kommer indtryk fra den tredje tur i trail-overflødighedshornet.

En rigtig flot april morgen med fuld sol i frisk havluft stak vi afsted til Knudshoved Odde. Målet var at løbe helt ud på spidsen af Knudshoved Odde. Turen ud kunne vi løbe ad en meget fin sti helt ud til vandet på syd siden af den lange smalle odde. Undervejs kan man fornemme at det spidser til, der bliver smallere og smallere.

Og så sker det – vi skal passere Draget

Sjælland rundt Del 3

Draget mellem ”fastlandet” og spidsen af Knudshoved Odde, en meget smal forbindelse der de fleste de er oven vande. Ved højvande kombineret med blæst, så er turen over Draget en våd omgang. En særegen og ligefrem spektakulær oplevelse.

 

Efter Draget fortætter turen ud mod spidsen ad et meget behageligt spor ud over græssletter, der altid har været græssletter. De sorte Gallowaykvæg løfter måske hovedet, ellers er det lærkesang foroven og vadefugles stemmer der lyder fra siderne. Et landskab der ligger fredeligt hen uden nogen form for forstyrrelser – og det har det gjort siden istiden.

Så kommer selve spidsen. Måske der falder en tanke om at en odde bliver mere og mere flad. Men ikke her. Her skal man ganske enkelt op på spidsen, og så har du ellers en helt utrolig udsigt. Der er vand næsten hele vejen rundt.