Flashback podcast om det perfekte løb

Frontrunner ved Henrik Them fylder 5 år – I den forbindelse genudsendes et par af de tidligere podcast. Denne podcast stammer fra 2017, men er fortsat lige aktuel og reflekterende, hvor du sidder tilbage med et moment af spænding i fortællingen om det perfekte løb.

FrontRunner har netop genudsendt podcasten med Martin Parkhøi vinder af Copenhagen Marathon 2012. Det er en podcast, som er værd at lytte til, og har du allerede hørt den så lyt en gang til. Du finder med garanti et par nye vinkler om det perfekte løb.

 

Løbekarriere

Fortællingen om Martin Parkhøi starter mere eller mindre den dag han fylder 30 år. Det bliver den dag, der ifølge ham selv er katalysator for det som siden skal blive en overraskende god løbekarriere. Martin Parkhøi får et træningssæt forærende i 30 års fødselsdagsgave i str XL.

I sig selv en god gave, der er bare det lille problem, at sættet er for småt til fødselaren – Martin Parkhøj er, som han selv formulerer det på det tidspunkt ”Borderline fed”. Det vil sige, at han har en BMI på næsten 30. Man er overvægtig ved et BMI på over 25.

 

Begyndelsen på træningen

Martin Parkhøi begynder herefter at løbe for at tabe sig, og det bliver starten på en imponerende løbekarriere, hvor han vinder DM i marathon i 2012.

Martin starter sin karriere sent, han træner ikke så meget, men ikke desto mindre opnår Martin bemærkelsesværdige resultater.

Vejen frem mod dette DM er i det store hele den daglige træning til og fra arbejde, som er ca 10 km hver vej. Coretræning, fysisktræning eller strækøvelser indgår ikke som en del af planen. En anderledes og uortodoks tilgang, men resultaterne viser deres tydlige sprog.  Der er en stille hemmelighed bag disse resultater, men det kan du selv høre i podcasten.

 

Vinderen af DM i 2012

I podcasten bliver vi taget igennem løbet i 2012, hvor Martin Parkhøi vinder DM. Vi er med til forberedelserne optakten og klargøringen til selve dagen. Vi er med i dagene op til på startstregen og så bliver vi som lytter taget igennem løbet kilometer for kilometer. Hvilke konkurrenter skal der holdes øje med, hvem er favoritten, hvem er underdog osv. Vi delagtigøres i de mentale spil der foregår, og det er ikke bare interessant, det er god underholdning.

En podcast udover det sædvanlige

Henrik Them styrer hele podcasten stramt og kompetent, og han er god til at slå ned på interessant punkter, hvor Martin Parkhøi stikker ud. Og her er Henrik Thems baggrund med til at give et stærkt afsæt for lytteren.

Der er i denne podcast en række sjove og forunderlige anekdoter, som bliver serveret med overskud og generøsitet.

Martin Parkhøj er også eksponent for nogle gode intellektuelle betragtninger. Hvad hvis jeg var startet tidligere, hvad er det som skaber en god løber, hvordan håndterer man ”efterlivet” efter at have været på toppen. Mange interessante betragtninger iscenesat af Henrik Them.

 

De varmeste anbefalinger til at bruge en times tid på FrontRunner. Du finder naturligvis også andre udsendelser end Martin Parkhøj.

En anden interessant nyskabelse, er de online træningsprogrammer, som Henrik Them har udviklet

Lidt om FrontRunner – podcast for løbere

Tidligere eliteløber og landsholdsløber Henrik Them udgiver Podcasten FrontRunner. Det handler naturligvis om løb, hvor Henrik Them har inviteret forskellige gæster i studiet. I sin egenskab af at være tidligere eliteløber, så har Henrik Them et udvidet og tæt netværk blandt eliteløbere i Danmark og kendskab til en række personer tæt på Løbesporten. Det gør at Henrik Them er i stand til at tiltrække en række interessante navne.

Henrik Them er samtidig en meget reflekterende person, og det er med til at føre noget dybde til disse podcast. Vi er alle løbere, men der er også et liv ved siden af. Både beroligende, bevarende og befriende.

Frontrunner anmeldes i Trailmagasinet

FrontRunner -podcast for løbere

 

Læs mere på FrontRunner’s Facebook side her

Her finder du andre spændende artikler fra Trailmagasinet

Trailmagasinet udgives i samarbejde med Løberejser