to løbere har sat sig for at løbe den legendariske GR5 rute

Måske du kunne huske de to ultraløbere Christian Svane og Søren Mariegaard, der løb rundt om Sjælland, hvor konceptet var at løbe så tæt på vandet hele vejen rundt. En tur på godt 1200 km fordelt over 43 etaper. Du kan læse artiklen om deres bedrift her – Sjælland rundt.

Det kan efterlade en tomhed, når et stort projekt er tilendebragt – lidt sådan tror jeg de to ultraløbere har haft det.

 

af Christian Svane

Siden vi 5. december sidste år passerede målstregen i Helsingør efter vores løbetur Sjælland Rundt langs kysten har ideerne været mange omkring hvad næste mål skulle være. En ide var at løbe rundt om alle Danmarks øer og en anden alle søer på Sjælland. Det første kunne være rigtig spændende, og står stadig på listen over potentielle projekter, mens det andet måske ville være en lidt flad fornemmelse efter den super gode oplevelse med den sjællandske kyst.

Udsigten til igen at kunne rejse til udlandet trak dog lidt i os, og kombineret med et kortere bekendtskab med dele af den klassiske europæiske vandrerute Grande Randonnée 5 (dele af etapen fra Genevesøen til Chamonix) opstod ideen om at løbe hele GR-5 fra Hoek Van Holland til Nice. Turen er en 2.289 km afmærket vandrerute der i løbet af de næste 2 års tid vil tage os gennem Holland, Belgien, Luxembourg, flere regioner i det østlige Frankrig, et kort smut igennem Schweitz for igen at sætte kursen igennem Frankrig det sidste stykke mod Middelhavet.

For vandrere tager turen i sin fulde længde 3-4 måneder. Vi satser på at bruge ca. det halve, men ligesom med Sjælland Rundt ved vi ikke helt hvad der venter os. Vi er dog godt hjulpet af diverse hjemmesider og ikke mindst de 3 Cicerone guidebøger der dækker hele ruten. Planlægningen er i fuld gang. Første etape er planlagt og bliver turen igennem Holland som vi vil løbe på 4 dage. Vi er totalt klar og spændt på nye eventyr. Pt. er det derfor kun en global pandemi der holder os tilbage, så når Holland bliver gul/grønt er vi på vej…

Fredag den 9. september tog turen sin begyndelse fra Hoek Van Holland. Forude venter Nice 

GR5 fra Holland til Nice

De to Ultraløbere Søren & Christian da turen tager sin begyndelse fra Van Hoek i Holland