Interval træning og fartleg – Pest eller kolera – en kærkommen gæst i den regelmæssige træning.

 
Høj intensitetstræning det at træne med vekslende puls, hvor der arbejdes med skiftende tempo i forskellige pulszoner, det kan dele mange løbere. I de løbegrupper, hvor jeg selv deltager, er kommentaren ofte, at det får man aldrig gjort alene, det fungerer bedre i selskab med andre.
 
Intensitetstræning er der, hvor vi udfordrer os selv, vi kommer træningsmæssigt på den anden side af vores komfortzone, og det er netop ikke så komfortabelt. De fleste kan dog blive enige om – bagefter – at det har været en god gang træning. Nogen føler sig lidt lettere i kroppen, og humøret har fået en tand ekstra. Det sidste er der en fysiologisk forklaring på. I dagene efter kan mange føle lidt ømhed ekstra træthed i kroppen
 
Det er en udbredt opfattelse, at det her med høj intensitets træning, det skal man af skadesmæssige årsager være lidt varsom med. Den kan være en genvej til en belastningsskade.
 

Interval træning kan som bekendt også foregå i skoven – Det behøver ikke foregå på en kedelig landevej, cykelsti eller langs fortovet.

 
Hvad er din holdning omkring intervaltræning/fartleg/høj intensitetstræning tillad mig, at jeg her slår begreberne sammen. Er det noget du praktiserer?, har du en holdning til det som trailløber?
 
Trailmagasinet ønsker alle en god week-end. 
Trailløb er noget vi deler.