Denne uges fredagsanekdote handler om at løbe i mørket. Det kan være trailløb eller landevejsløb – mørket gør noget ved vores sind og påvirker vores stemning. Stemningen bliver måske fortstærket netop af løbet, hvor sanser kan være stærkere.

 

Trailløb i mørke 

Den mørke tid er over os, og for mange mennesker betyder det, at det kan være svært at få løbet i de lyse timer. Arbejde, familie og andet, gør at vi måske ikke kan få trænet før solen går ned.

Kommer du ud på stierne i mørket? På med pandelampen og afsted… men er du til natteløb? Personligt elsker jeg det… jeg savner dog lyset, udsigten og synet, hvis det er længere tid jeg ikke får løbet om dagen.

Men natteløb i skoven har en bestemt følelse af mystik, udforskning … det er lidt hemmeligt og ”uhyggeligt” det taler lige ned i vores stenalder hjerne – hvor mørket rummer potentielle farer. Men der kan være mange grunde til ikke at være helt så glad ved det… Køn kan helt sikkert være en faktor, frygten for at løbe alene i skoven.

Men der er også ret stor forskel på hvor godt vi ser om natten, og kan ”klare” at løbe ved pandelampe. Og så gælder det også om at have en ordentlig lampe, der er jo meget forskelligt på markedet, men overvej en pandelampe lavet til løb, Petzl og Silva er 2 gode bud. Personligt bruger jeg mest Petzls Iko core, let, godt lys, og let at genoplade og skifte batterier, og så sidder den støbt på hovedet.

Men hvad med dig? Nyder du natteløb i skoven?

 

Denne fredags anekdote er leveret af Kaare Meldgaard trailløber, ultraløber og fastpacker