Hvorfor løber vi?

  • En filosofisk fodrejse gennem det løbske menneskeliv

Hvad løber du efter? Hvad løber du fra? – Løb er jo egentlig noget mærkeligt noget, som med så mange andre ting i livet, er det en måde at søge indhold, mening, glæde, udfordringer…. Vi mennesker er et mærkeligt dyr, modsat andre, så er det op til os selv at finde vej i livet. Filosof, antropolog og løber Kaare Meldgaard vil i foredraget forsøge at sætte fod på de ting ved os mennesker, fra vores evolution og biologi, til den måde vores samfund i dag er skruet sammen på, vores krop, hjerner, psykologi og sociologi, der gør at vi snører skoene, løber ud af døren, og ud for at forsøge at finde mening og svar.

Livet for den enkelte, så vel som hele menneskeheden er en rejse, og tit, for at finde vej fremad må vi kigge på hvor vi kommer fra, både for at vide hvordan vores kroppe er blevet til den vi har i dag, hvordan vi bedst kan bruge den. Men også for at kende til vores sind og tanker, hvor vores hjerne kommer fra, og fungere som den gør.

Ved du egentlig hvorfor du løber? – tag med på en eventyrlig fodrejse gennem den store fortælling om det løbske menneskeliv.  

Foredragsholder Kaare Meldgaard som er fritidsløber, eventyrløber, ultraløber, hverdagsløber løbeguide og meget mere – men mest af alt er Kaare en tænkende løber, og har gennem flere år studeret fænomenet løb. Hvad er det, som driver os, hvad er historien bag og løb set i et nutidigt perspektiv.

Kaare Meldgaard den løbende filosof

Tid & Sted

Onsdag den 23. februar kl 18-19.30

Indlægsklinikken, Vesterbrogade 94, København

Du tilmelder dig ved at indbetale kr 50 på Mobilepay 54 24 38 (Indlægsklinikken) – du skriver Kaare i tekstfeltet

Der vil blive serveret lidt let at spise og drikke