Det er aldrig for sent

Det er aldrig for sent kunne overskriften være på dette foredrag som Claus Hechmann stod for i samarbejde med Trailmagasinet, Løberejser og Indlægsklinikken tirsdag den 25. januar

Det handler om løb, det handler om træningskoncepter, vejen til at blive bedre, hurtigere får mere overskud i træningen – Det som alle kan nikke genkendende til.

Det handler også om, udfordringer der bliver ved med at dukke op, at man ikke flytter sig performancemæssigt i forhold til sin træning.

 

Med afsæt i de udfordringer vi kender

Og så handler det – ikke mindst – om os hverdagsmotionister, for hvem det at komme på podiet, vinde et løb ikke længere fylder så meget. Det handler om vores egne udfordringer, at kunne løbe 10 km på under 60 min, at knække koden til 5 km på under 25 min.

 

Claus Hechmann er med sit foredrag – Løb som Eliten klar i sine udmeldinger og anbefalinger. Du skal sætte din træning i system. Du skal respektere og acceptere, at det skal ikke gøre ondt før det er godt. Du skal også acceptere at det her med kondital eller VO2max, det er ikke særligt brugbart i en træningsmæssig sammenhæng, og så er det øvrigt meget genetisk bestemt, hvor du selv og din træning har meget lidt indflydelse. Vi blev præsenteret for begrebet ”aldersrelateret træning” – Noget Claus Hechmann arbejder henimod i den næste bogudgivelse.

Du skal også acceptere at det her med kondital eller VO2max, det er ikke særligt brugbart i en træningsmæssig sammenhæng

Vi kom omkring mange ting. Der bliver som altid drysset et par gode illustrative anekdoter af undervejs. Billeder vi selv kender fra hverdagen. Lejlighedsvis suppleres anekdoter med, at eliteløbere oplever det samme. Træningskoncepterne fremgår af Claus Hechmanns bog – Løb som eliten, hvor du henter programmer, selvtest, træningszoner osv.

Et stille skift i koncept fra løb til gang hvor principperne er de samme

Claus Hechmann er på vej til at lave et stille skift væk fra sin bog løb som eliten. Hvor den erfaring, som denne bog hviler på, bruges til at udfolde næste koncept. Snart handler det om at gå, om at powerwalke om at hike. Træningsmæssigt er det lige så effektivt som løb (næsten), men det er meget mere skånsomt for bentøj. Det vil sige færre skader og mulighed for mere kontinuer træning.

Hele vejen igennem Claus Hechmanns’s foredrag og hans koncepter, ligger denne røde tråd, som stemmer godt overens med hele sundhedstilgangen. Vi skal bevæge os og det er aldrig for sent. Hvis du skal ændre noget skal du kigge frem. Ved at kigge bagud kan du finde forklaringen – næppe løsningen.

Tak for en inspirerende aften i selskab med Claus Hechmann.

Arrangører