Trailløbe forventninger 

Vi går et nyt, stort, tralløbeår i møde, forhåbentligt med langt færre corona benspænd, så både de store løb bliver afviklet, men også at folk fra hele verden har mulighed for frit at deltage. Så hvilke løb ser du mest frem til?, det kan selvfølgelig være du selv skal ud og løbe nogle af dem, men ellers hvad ser du frem til at følge med fra sidelinjen, det kan jo også være fordi du ved der står danskere på startstregen som du helt sikkert skal “skærm-prik” følge undervejs. Men også bare fordi løbets karakter og måske de store løbere der er med gør du gerne vil følge med. Hvis jeg skulle nævne 3 som jeg specielt ser frem til bliver det nok de følgende:

 

Ultra Trail Mont Blanc (UTMB)

UTMB er altid er altid kæmpe cirkus – ruten rundt om Mont Blanc er altid det dybeste feldt af verden aller bedste trail ultra løbere, og den byder altid på store sejre og store nederlag, vejr udfordringer og meget andet

 

Barkley Marathon

5 runder af 20 miles (som nok mere reelt er 25 miles plus/minus) 60 times cutoff… lyder nemt? Op mod 20.000 højdemeter, store dele offtrail, mudder, krat, egen navigering, ud og find sider i bøger…. Her er opskriften på nok det reneste, arrangerede løbeeventyr. 

Ingen har gennemført den reviderede rute (manden bag galskaben, Lazarus Lake, gør ruten sværere hver gang nogle stykke har gennemført) Karel Sabbe er nok den der har været tættest på, og der er mange helt top klasse ultraløbere som går og drømmer om at gennemføre

 

Hardrock 100

Har set nogle store vindere og store kampe, jeg har fulgt med i over 10 år – fra Kyle Skaggs, Karl Meltzel – over Scott Jurek, Kilian Jornet – og sidste år hvor Francois D’hane løb et af de bedste trailultraløb nogensinde. Det er høje bjerge, ekstremt vejr, smukt, ikke særligt stort løb… og altid fascinerende at følge med i. 

Så hvad glæder i jer mest til at følge med i? Tilføj meget gerne jeres egne mulighed og kommenter. 

  • Barkley Marathon
  • Ultra Trail du Mont Blanc
  • Western States 100 miles
  • Hardrock 100 miles
  • Big dog Backyard ultra – world edition
  • Ice ultra (lapland) Kristina Madsen