Trailløber og ultraløber – og en del af det danske Traillandshold

Anders Aa Hansen har noget særligt, noget som mange efterstræber, noget som færre har – Anders har et talent for at løbe, og har fokuseret sit løb på ultra og trailløb.

Anders Aa Hansen har siden 2017 har Anders været en del af det danske traillandshold, men det startede til Thy ultratrail.

Det blev for første gang klart for mig, at jeg havde talt for at løbe denne slags ultraløb da jeg stillede op i mit første ultraløb, hvor jeg løb Thy Ultratrail 50 miles. Jeg havde ikke løbet konkurrencer i 1-1 1/2 år på grund af skader, så Thy Ultratrail var en stor mundfuld, men jeg endte med at vinde løbet med ca 20 minutter ned til nummer 2. Her gik det op for mig, at det nok var noget, jeg havde talent for.

Trailmagasinet tog en snak snak med Anders Aa Hansen om, hvad der skal til for at blive en god trailløber.

Hvordan tilpasser du din træning og dit talent, så du er bare en smule bedre end den store underskov af veltrænede supermotionister, som trailmiljøet er så rigt på?

Anders Aa Hansen har selv et kvalificeret bud på, hvad der kan gøre en forskel i træningen og, hvad der gør en forskel på raceday.

En samtale om store og små ting

Det blev til en snak om at udvikle sig fra hiker til trail og ultraløber, om at sammensætte sin daglige træning i en travl hverdag, om at have fokus på detaljen om at finde ud af, hvad du er god til. Selv når der trænes og løbes mange konkurrencer så er det fortsat muligt at finde en daglig glæde ved løber

Det blev til flere gode råd som vi bringer i næste uge i artiklen om den løbende fysioterapeeut, som selv er træner, løber og landsholdsløber –  Du får den fulde historie i næste uge her på Trailmagasinet.

Du kan læse mere om Anders på Temposkift